Asfaltiranje Živojina Lazića Solunca u završnoj fazi

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je sa direktorima Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ Aleksandrom Nestorovićem i direktorom JKP „Putevi“ Mirkom Vukovićem obišao završne radove na asfaltiranju Ulice Živojina Lazića Solunca. Njima su se pridružili i privrednici koji gravitiraju ovom kraju, jer će završetak ovih radova odnosno asfaltiranje Ulice Živojina Lazića Solunca doneti mnogobrojne olakšice njihovom poslovanju.

„Da svakog dana obilazimo po jedno gradilište, mislim da bismo mogli nedeljama i mesecima da obilazimo sva gradilišta na teritoriji grada Kraljeva, sve one projekte koje smo započeli i one projekte koje završavamo. Građevinska sezona upravo zato služi da na njenom početku, u aprilu i maju, započnemo najznačajnije projekte, a da ih krajem godine završavamo, ali i da iskoristimo vreme da nešto započnemo što ćemo završiti naredne godine“, izjavio je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić u obraćanju medijima, a zatim objasnio da se „danas nalazimo na putu čija je izgradnja ne pomoć privrednim subjektima da funkcionišu u ovom delu grada, već vrsta zajedničkog rada i zajedničke saradnje na zapošljavanju mladih Kraljevčana i na uspešnijem privrednom razvitku grada Kraljeva“.

„Grad Kraljevo je otvoren za pomoć svakome ko želi da radi, stvara i privređuje u njemu, bez obzira da li je Kraljevčanin ili dolazi iz drugog dela Srbije ili iz inostranstva. Za nas je najvažnije da se mladi ljudi u Kraljevu zapošljavaju i da dobijaju priliku da napreduju. Radi se o investiciji većoj od 28.000.000 dinara, bez poreza na dodatu vrednost, koja će pomoći svim privrednicima koji imaju firme u ovom delu Grdice – i „Radijatoru“ i „Amigi“ i „Fotokardu“ i „Mladom radniku“… Oni više neće morati da svojim teškim kamionima prolaze kroz naselje Grdica, već će ovaj put u potpunosti rasteretiti to prometno naselje. Najvažnije je da pomažemo privrednicima, ali i svim stanovnicima Grdice, koji više neće morati da brinu da li će njihova deca izaći na put kojim se kreću teški kamioni“, poručio je prvi čovek grada Kraljeva.

Kao privrednik koji ima preduzeće u ovom delu grada, medijima se obratio direktor „Radijator-inženjeringa“ Radojko Janić.
„Meni kao privredniku koji je stacioniran na ovom delu, ovaj put, za koji se već tri i po godine borimo i očekujemo da bude gotov, mnogo znači. Sada će konačno biti prohodan, da mogu teretni kamioni da prolaze. Ima tu još nekih stvari koje treba uraditi, ali se nadam da će, ako ne do kraja ove godine, onda sledeće biti urađeno“, rekao je Janić.

„Mi smo ovu saobraćajnicu počeli da gradimo prošle godine“, izjavio je direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ Aleksandar Nestorović, zatim dodao: „Zaustavili smo radove jer je ustanovljeno da je ovde veoma loše tlo, budući da je tu bila deponija raznoraznih stvari. Najviše iz tehničkih razloga smo zaustavili radove – da bi se tokom zime tlo steglo, jer smo ga nasipali da bismo danas imali nosivost tla kakva je potrebna, jer će ovuda ići teški kamioni iz industrijske zone iz firmi koje gravitiraju ovom delu. Ove godine smo nastavili radove i imali smo malih problema oko odvodnjavanja vode sa same saobraćajnice i kanala duž železničke pruge, ali smo uradili novi montažni betonski kanal, uradili smo most i saobraćajnicu, koja sa mostom ima dužinu oko 580 metara. Cela investicija je na kraju izašla 33.000.000 sa PDV-om, malo više nego što smo planirali, ali smo zadovoljni zato što smo stvarno uradili, posle dužeg vremena, jednu ozbiljnu saobraćajnicu po svim propisima“, izjavio je Nestorović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *