Potpisan ugovor o saradnji između Doma za lica ometena u razvoju i Medžlisa IZ-e Tutin

U prostorijama Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu zaključen je ugovor o saradnji između ove ustanove i Medžlisa Islamske zajednice Tutin. Ugovor sadrži sporazum o vršenju verskih usluga, usluga opremanja i pokopa merhuna-preminulih korisnika Doma koji su pripadnici islamske veroispovesti.

Budući da je veliki broj korisnika Doma iz Sandžaka i okruženja i da su iz muslimanskih porodica neophodno je regulisati obavljanje dženaza i opremanje umrlih po islamskim propisima. Ugovor su potpisali direktor Doma Omer Đondić i predsednik Medžlisa IZ-e Tutin Edib ef. Zukorlić. Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Medžlisa, glavni imam Vahjudin ef. Ćosović i blagajnik Meho ef. Fejzović.

”Ovo je značajan dan za našu ustanovu i korisnike, budući da je sada i formalno uređen svaki deo njihovog tretmana u Domu. Značajno za našu ustanovu je da Medžlis daje sve vrste usluga; verski obred, opremu, ukop ali i prevoz merhuma iz kliničkih centara i bolnica. Ovim ugovorom formalno regulišemo našu saradnju i potvrđujemo da i za mene lično ali i za našu ustanovu postoji samo jedna legitimna Islamska zajednica u Srbiji i da je sa njima saradnja jedino moguća. Po ugledu na ovaj ugovor ubrzo ćemo potpisati i ugovor o saradnji sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve u Tutinu.” poručio je direktor Doma Đondić.

Izvor: sandzakpress.net

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *