Teške povrede grudi i srca uspešno je sanirao tim kraljevačkih hirurga i anesteziologa

– Pedesetšestogodišnji Đ. S. iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje, radeći motornom testerom u šumskim predelima studeničkog kraja zadobio je teške povrede grudi i srca. Nesreća mu se desila dok je motornom testerom sekao stabla i pripremao ogrevna drva. Sapleo se i nezgodno pao, grudima baš na „mač” testere koja je bila pod punim gasom. Stoga je do prve medicinske ustanove u Ušću na Ibru, morao da putuje više od dvadesetak kilometara i to bez lekarske pomoći i pratnje. Trajalo je to oko dva sata, a onda od Ušća, uz prvu lekarsku pomoć i pratnju medicinske ekipe ove zdravstvene stanice, sanitetom je prebačen u kraljevačku bolnicu.

Na odeljenje hirurgije, kako nam je objasnio načelnik dr Zvonko Veselinović, povređeni je stigao oko 13 časova, otvorenih grudi sa težom povredom plućne maramice, zatim je testera otvorila i srčanu maramicu i povredila srce. Obavljene su odmah sve neophodne operacije a da je tim hirurga i anesteziologa sve povrede uspešno zbrinuo pokazuje i stanje pacijenta koji je danas, kako dodaje Veselinović, van životne opasnosti.

Načelnik Veselinović nije želeo posebno da ističe nikog od svojih kolega. Kako smo još doznali, iako je teško povređeni Đ. S. još na odeljenju intenzivne nege već je počeo da ustaje i uzima hranu pa se očekuje njegov brz oporavak.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *