LEONI dobio građevinsku dozvolu

Kako je početkom godine i najavljeno u Kraljevu su danas počeli pripremni radovi za izgradnju fabrike “Leoni” koja će ujedno biti i najveća fabrika u Srbiji.

U telefonskom razgovoru novinaru televizije Mix Info24 gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić potvrdio je ovu informaciju, ističući da je u petak 3. avgusta, odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne usluge izdalo građevinsku dozvolu Nemačkoj kompaniji Leoni.

Radnici preduzeća ČIP d.o.o iz Prokuplja na tenderu je dobilo ovaj posao,danas su na Ratarskom imanju započeli pripremne radove odnosno ograđivanje gradilišta.

Podsetimo februara ove godine Klemen Savs generalni direktor Nemačkog Leonija za područje Srbije najavio je da će ova kompanija u julu ili najkasnije avgustu tekuće godine početi gradnju fabrike za proizvodnju kablova za Mercedesove automobile u Kraljevu, za koje će biti posla za oko 5000 radnika.

Fabrika u Kraljevu imaće 45000 kvadrata a njen završetak očekuje se krajem 2019.godine rekao je Saks obilazeći fabriku Leoni u Nišu.

Krajem juna meseca Vlada Republike Srbije proglasila je projekat izgradnje fabrike Leoni projektom od nacionalnog značaja, nakon čega je počeo proces pronalaženja kadrova, uglavnom menadzerskih radnih mesta u Kraljevu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *