POTPISAN SPORAZUM O INTERSEKTORSKOJ SARADNJI U ZAŠTITI DECE

U Gradskoj upravi potpisan je porazum o intersektorskoj saradnji u zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u gradu Kraljevu u cilju obezbedjenja efikasne zaštite dece, kao i u cilju prevencije rizika i pružanju celovite podrške deci koja se nalaze u situaciji nasilja,zlostavljanja i zanemarivanja.

Potpisnici su:Osnovni i Viši sud u Kraljevu, Više javno tužilaštvosno, Prekršajni sud, kraljevačka Policijska uprava, Opšta bolnica „Studenica“ i kraljevački dom zdravlja, ovdašnja Školska uprava, aktivi direktora osnovnih i srednjih škola, Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“, Centar za prava deteta i SOS Dečje selo Kraljevo.

Dosadašnja saradnja sa institucijama Kraljeva se može opisati vrlo zadovoljavajućom, te se nadamo da će ovaj Sporazum poboljšati naredne akcije. Prvenstveno nam je cilj povećamo svest građana Kraljeva o tome koliko je nasilje nad decom rasprostranjeno i koliko ga je teško iskoreniti” rekla je Svetlana Dražović, direktorka Centra za socijalni rad Kraljevo.

zaštita dece
       
zaštita dece
foto Radovanović Katarina

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *