Penzioneri iz Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje od danas mogu da preuzmu svoje penzionerske kartice, a evo gde će to moći da učine i čemu će te kartice služiti

Penzioneri iz Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje od danas mogu da preuzmu svoje penzionerske kartice, a evo gde će to moći da učine i čemu će te kartice služiti

Iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje stiglo je obaveštenje namenjeno penzionerima iz Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje da će od danas (1. avgust)  moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Penzionerima sa prebivalištem u Kraljevu, penzionerske kartice će uručivati zaposleni Filijale RF PIO Kraljevo u prostorijama Opštinske organizacije penzionera Kraljevo, Heroja Maričića 77.

Penzioneri Raške preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Kraljevo u Raškoj, Ibarska 3/2, dok će penzioneri sa prebivalištem u Vrnjačkoj Banji svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Kraljevo u Vrnjačkoj Banji, Kraljevačka 3.

Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Penzionerska kartica sadrži samo osnovne podatke o najstarijim sugrađanima. Dokaz da su u penziji do sada je predstavljao penzioni ček, pa se on koristio za popuste pri kupovini u supermarketima, za administrativne zabrane, besplatne lekarske preglede koje organizuju pojedine opštine, odlaske u pozorišta, izlete ili banje, a često i u ustanovama državne uprave za podizanje određenih dokumenata, ili kao dokaz da nisu u radnom odnosu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *