Готово два и по милиона динара за теретану на Берановцу

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић један је од 22 потписника уговора о финансирању пројеката из области омладинске политике на локалном нивоу са министром омладине и спорта у Влади Републике Србије Вањом Удовичићем.
Уговоре су потписали и градоначелници и председници општина – Чачка, Лознице, Зајечара, Рековца, Раче, Дољевца, Алексинца, Нове Вароши, Крушевца, Ужица, Новог Сада, Сремске Митровице, Ивањице, Сомбора, Јагодине, Крагујевца, као и градских општина Земун, Обреновац, Чукарица, Врачар и Звездара. За 22 пројекта јединица локалне самоуправе Министарство је доделило 39,6 милиона динара – за развијање личних потенцијала младих и остваривање опште друштвене добробити.
За пројекат „Уређење спортског јавног простора на Берановцу“ град Краљево ће од Министарства омладине и спорта добити 2.481.696 динара – у циљу унапређења услова за развој спорта и рекреативне активности младих на приградском подручју града Краљева. Захваљујући овим средствима којима ће бити реализован пројекат, биће створени услови за промоцију и упражњавање здравих стилова живота младих и квалитетно провођење слободног времена кроз уређење трим стазе и постављање теретане на отвореном.
„Наш пројекат уређење спортског јавног простора на Берановцу много ће помоћи свим младим људима у овом приградском краљевачком насељу да могу да воде здрав живот, баве се спортом, а не да скрену ка лошим стиловима живота“, истакао је градоначелник Краљева.
Обраћајући се приликом потписивања уговора, градоначелник је поздравио министра Удовичића, државног секретара Предрага Перуничића, колеге градоначелнике и председнике општина, координаторе Канцеларија за младе.
„Иако вам се данас обраћам као градоначелник, пре пет година ја сам био један од троје младих људи који су дошли у Министарство омладине и спорта код Зорице Лабудовић како бисмо разговарали о оснивању Канцеларије за младе у Краљеву и креирању омладинске политике. За само пет година ми смо постали пример добре праксе сарадње Министарства и јединице локалне самоуправе“, рекао је градоначелник Краљева осврнувши се на скромне почетке рада Канцеларије за младе у нашем граду.
„Године 2013. смо реализовали свега два пројекта и укључили 200 младих. Наредне године три пројекта и активирали 200 суграђана. Године 2015. било је већ 400 људи, а наредне две године имали смо по шест пројеката и укупно смо сарађивали са чак 2.000 наших младих суграђана. У том периоду реализовали смо три веома значајна пројекта које је финансијски помогло Министарство омладине и спорта. Као вид промоције и подршке упражњавања здравих стилова живота младих, од јуна 2015. до фебрара 2016. изградили смо теретану на отвореном на обали Ибра, укупне вредности 1.479.000 динара, од чега је Министарство омладине и спорта издвојило 1.200.000. Јула 2016. Министарство је са 1.300.000 помогло да изградимо рекреативни амбијент у Борићима, 200.000 динара је обезбедила Уникредит банка, а преостали износ доградње стазе финансирао је град Краљево.
Поред спортске инфраструктуре коју смо изградили која је потпуно бесплатна за све младе људе у Краљеву, од јануара до јула 2018. године спровели смо обуку незапослених младих лица за запошљавање у складу са потребама дефицитарних занимања. Двадесет младих Краљевчана добило је прилику да се преквалификује у занимање заваривача и ови млади људи са сертификатом у рукама данас имају прилику да раде и зараде знатно више од својих суграђана“, поручио је Терзић.
Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је захвалио министру омладине и спорта Вањи Удовичићу и државном секретару Перуничићу на помоћи и подршци Министарства и поручио да их очекује ускоро у Краљеву са новим пројектима.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *