Kopaonik: Počela izgradnja veštačke staze za letnje skijanje na Krstu

JP “Skijališta Srbije” u sklopu svojih redovnih aktivnosti u 2018. godini pristupaju realizaciji poboljšanja i povećanja kapaciteta na skijalištu Kopaonik izgradnjom prve veštačke staze. Projekat je značajan za razvoj i proširenje letnje turističke ponude u našem najvećem zimskom turističkom centru.
Veštačka staza će skijašima pružiti mogućnost skijanja tokom cele godine, simulirajući prirodne uslove snega. Ona će svojim dizajnom čestica i sastavom plastike, od kojeg je podloga napravljena, omogućiti laku montažu, jednostavno održavanje, dugovečnost i bezbedno skijanje tokom letnjih meseci.
Nova veštačka staza nalaziće se na lokaciji Krst (staza sa oznakom 3a) i kao takva će upotpuniti mini letnji kompleks na istoj lokaciji koji sačinjavaju bob na šinama, avantura park, teretana na otvorenom i biciklističke i kart staze.
Tokom juna meseca krenuli su i prvi zemljani radovi kao priprema za izgradnju staze. Planirani završetak radova je kraj jula meseca 2018. godine, kada možemo i očekivati prvi spust na skijama bez snega na Kopaoniku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *