62. REDOVNA SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na 62. redovnoj sednici gradskog veća razmatralo se 24.tačke koje su se nalazile u predloženom dnevnom redu, kao i jedna tačka koja je bila dopuna dnevnog reda.

Usvojena su tri planska dokumenta, radi se o planu generalne regulacije naselje Vrba i planu generalne regulacije naselja Jarčujak, koja predviđa izgradnju kružnog toka, kao podsticaj investicije fabrike Nemačke kompanije “Leoni” koja će se nalaziti na samom kraju Ratarskog imanja.

Jedna od značajnijih ovih tačaka veća, jesu opredeljena sredstva iz tekuće budzetske rezerve, za izvodjenje radova na sanaciji i adaptaciji Doma kulture u Ribnici.

Devet miliona dinara iz budzeta grada Kraljeva,dok je pedeset miliona dinara iznos sredstava koja će finansirati Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima koja će finansirati kompletnu izgradnju Oš Sveti Sava.

Aleksandar Cvetković gradski većnik, resorno zadužen za oblast osnovnog obrazovanja govorio je o planu izmeštanje škole Sveti Sava u prostorije Kulturnog centra Ribnica.

Na ovoj sednici članu gradskog veća Milunu Jovanoviću dodeljen je i novi resor, a radi se o populacionoj politici.

Na inicijativu javnog preduzeća za uredjivanje gradskog zemljišta na današnjoj sednici opredeljena su sredstva za pojačano održavanje puteva unutar generalnog urbanictičkog plana i van njega uz učešće gradjana od 15 odsto.

Odredjena sredstva opredeljena su i kao pomoć privredi i domaćinstvima koji se bave seoskim turizmom kako bi se njima obezbedili uslovi za rad.

Na današnjoj sednici razmatrao se predlog rešenja za dodelu sredstava za podsticanje investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava po raspisanom javnom oglasu. Za ovu namenu predvidjeno je 33.milione dinara, 147 poljoprivrednika ispunilo je uslove javnog oglasa od 161.prijavljenih.

Preostalo je 6. miliona dinara za koji će moći da konkurišu svi oni koji nisu dobili sredstva a javni poziv za ovaj iznos sredstava trajaće od 16.jula pa sve do 16. avgusta.

veće

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *