OBELEŽEN DAN BORCA

Polaganjem venaca u parku kod Železničke stanice na spomenik otpora i pobede,Kraljevo je obeležilo 4.jul, DAN BORCA,a vence su polozili predstavnici gradske vlasti.

U ime grada Kraljeva,vence je položila zamenica gradonačelnika grada Kraljeva Marica Mijajlović,a zatim i predstavnici vojske i policije. Predstavnici stranaka vladajuće koalicije. udruženje učesnika ratova, od 1991. do 1990.godine.Udruženje porodica palih boraca i mnogi drugi.

“Kraljevo je od 2008.godine ponovo počelo da obelezava DAN BORACA. Naravno da je bitno i važno,možda na jedan skroman način, ali u svakom slučaju treba se setiti žrtava,ljudi koji su dali svoje živote za našu slobodu za naš miran i spokojan zivot. Poruka mladima da ne zaborave, da se sete, da gaje ovo sećanje i za svoju decu”rekla nam je zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović.

Jedan od inicijatora da se ponovo obelezava dan borca,u našem gradu je sadašnji pomoćnik gradonačelnika zadužen za kulturne manifestacije Sreten Jovanović.

Kako navodi Sreten Jovanović nemamo pravo da ignorišemo ovaj datum,koji više nije državni praznik ali svakako je puno doprineo za jedan opšte narodni ustanak koji se desio na prostoru Srbije i Jugoslavije, i odnos svih naroda i narodnosti tadašnje zemlje da se organizuje u borbi protiv protiv stranog okupatora i domaćih izdajnika.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *