ZAJEDNIČKI UDAR 2018

Smotrom garde Srbije,koju je izvršio predsednik države i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić,u Kraljevu je počela vežba pripadnika Vojske i Mup-a Srbije “Zajednički udar 2018”

ZAJEDNIČKI UDAR 2018
foto:Radovanović Katarina

Na vežbi su učestvovali pripadnici Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije zajedno sa Specijalnom brigadom Vojske Srbije,jedinicama policije specijalne namene ,,Kobra” i sanagama za podrsku iz vazduhoplovstva i PVO.

Tokom realizacije pokazne taktičke vežbe, u više tačaka, prikazano je rešavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposednutim objektima.

Cilj vežbe bio je da se snage za reagovanje Vojske Srbije i jedinica za reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova zajednički osposobe i uvežbaju da planiraju, organizuju i realizuju protivteroristička dejstva.

Vezba

foto:Radovanović Katarina

Vezba
foto:Radovanović Katarina

Vežbi na Atletskom stadionu,prisustvovao je i predsednik RS Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović,ministarka pravde Nela Kuburović,potpredsednica Vlade,ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrakstruture Zorana Mihajlović,kao i predstavnik grada doktor Predrag Terzić.

ZAJEDNIČKI UDAR 2018
foto:Radovanović Katarina
Zvaničnici
foto:Radovanović Katarina

foto:Radovanović Katarina

Nakon vežbe usledio je prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije,koji je opremljen naoruzanjem i vojnom opremom po  ,,Projektu 1500″ i vojna svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije jun 2018.

Vojnički ešalon
Foto:Radovanović Katarina

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *