PREDSEDNIK VUČIĆ : SRBIJU VOLIMO VIŠE OD SVEGA, I NIKOME JE NEĆEMO DATI

Srbija je spremna na dijalog i kompromis, a opredeljena za mir, ali nije spremna i nikada neće prihvatiti nekakve nove “Oluje”, novi egzodus i zločine nad Srbima, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na kraju vežbe vojske i policije “Zajednički udar 2018“ u Kraljevu.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA
foto:Radovanović Katarina

Vučić je, u obraćanju pripadnicima MUP-a, VS, ali i građanima Kraljeva, koji su, pod kišom, odgledali vežbu, ukazao da danas vojska i policija nisu pokazali samo svoje veštine i obučenost, tehničku opremljenost:

“Pokazali su pre svega da su u svakom trenutku spremni da brane nezavisnost, samostalnost i slobodu Srbije, nezavisnost da sama odlučuje o sebi. Od toga nema većeg, ni prečeg zadatka”, istakao je srpski predsednik.

On je podsetio da smo mnogo uložili u tu slobodu, veliku cenu platili u ljudskim životima i zato je nama Srbima, istakao je, ta sloboda toliko sveta.

“Potrebni su nam upravo ovakva vojska, policija, opremljene i obučene kao brana svakome ko bi probao da nam ugrozi slobodu“

Vučić je rekao da su oni način da sačuvamo živote ljudi, da ne dovodimo građane u situaciju da moraju da ratuju.

“Srbija danas nikoga ne ugrožava, ali nikome neće dozvoliti ni da bude ugrožena. Ne pretimo nikome. Spremni smo uvek na kompromise, dijalog i mir, ali nismo spremni i nikada nećemo prihvatiti nekakve nove “Oluje“, niti za novi egzodus, zločin nad Srbima”, podvukao je on.

Kazao je da je ova vežba pokazala našu reakciju u slučaju napada na našu zemlju i narod.

“Pokazana je spremnost da našu bezbednost odbranimo i zaustavimo svakoga ko misli da probleme danas treba da rešava nasiljem. Nastavićemo da ulažemo u vojsku i policiju“, zaključio je Vučić.

Najavio je da će država i dalje ulagati u naoružanje, opremu i standard pripadnika bezbednosnih snaga, da je u tom cilju i izgradnja stanova za njih i poručio im da je želja da u svojoj vojsci i policiji vide svoju budućnost i svoju kuću.

Vučić je rekao da nismo ni imali vojno vazduhoplovstvo do pre nekoliko godina, a da će do kraja 2018. godine Srbija imati 14 najmodernijih lovaca 4+ generacije, “do zuba naoružanih”, sa najmodernijim radarskim sistemima, da stižu novi helikopteri i da ćemo imati modernu protivvazdušnu odbranu.

Kako je rekao, ulaže se, nabavljeno je novo streljačko naoružanje, optoelektrosni uređaji, ali postoje nedostaci i mora mnogo još da se uradi.

Predsednik Srbije je zahvalio Premijerki i Vladi na radu i onome što je postignuto ali i ukazao da se moraju u budućnosti izbegavati razne birokratske procedure kako bi se modernizacija i opremanje brže nastavili.

On je dodao da se radi, da su povećane i da će se povećavati plate, da se krenulo u projekat izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti pod povoljnim uslovima, i naglasio da je taj projekat od ključnog značaja kako bi svi pripadnici snaga bezbednosti u svojim službama videli budućnost i svoju kuću.

Vučić je pripadnicima bezbednosnih snaga poručio da budu spremni uvek da sačuvaju i zaštite svoju zemlju, a da će država znati da ceni i ulagaće mnogo više u njihovu budućnost, više nego što je činila do sada.

“Na taj način ulažemo u sopstvenu sigurnost”, rekao je predsednik Srbije.

Istakao je i da se i danas moglo videti koliko naš narod voli vojsku i policiju i koliko se ljudi okupilo da gleda vežbu.

Ulagaćemo u bezbednost, u bezbedan i normalan život i u Srbiji, i u regionu, dodao je.

“Hvala na snazi, obučenosti, spremnosti i posvećenosti koju ste pokazali, a pre svega zbog ljubavi koju pokazujete prema zemlji. Ni mi, ni vi ništa preče od Srbije nemamo. Srbiju volimo više od svega i ni za šta je nikome nećemo dati. Živela Srbija”, naglasio je Vučić.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *