GRADSKO VEĆE

Na današnjoj 60.redovnoj sednici gradskog veća grada Kraljeva,na dnevnom redu naslo se 23.tačke.Tačka koja se izdvojila na sednici gradkog veća tiče se inicijative,koju je podneo Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić,Gradonačelniku grada Kraljeva da se na trgu Svetog Save u našem gradu podigne spomenik Stefanu Nemanjiću Prvovenčanom, neposredno ispred Doma Vojske.Terzić je istakao da je Predsednik Vučić prepoznao želju Kraljevčana za očuvanje vekovne tradicije i baštine,koja se neguje na našoj teritoriji.

Na sednici su se razmatrale izmene i dopune budzeta grada Kraljeva za 2018.godinu, izmene i dopune programa uredjivanja gradjevinskog zemljišta za tekuću godinu, kao i završni budzet grada Kraljeva za 2017.godinu.

Prvi čovek grada istakao je da je za prvih pet meseci ove godine realizovano 49 odsto prihoda,što pokazuje da je budzet jako dobro planiran i da se prihodi realizuju po dinamici koja je bolja u odnosu na isti period prošle godine.

Rebalans budzeta grada Kraljeva kreće se u smeru povećanja prihoda grada Kraljeva i to po nekoliko osnova.Usvajanjem završnog računa budzeta grada Kraljeva, 79. miliona dinara rasporedjenih sredstava opredeljeno je za budzetske korisnike. Sa druge strane u grad su pristigle i značajne donacije.

Terzić je istakao da očekuje veći priliv sredstava u oblasti izvornih prihoda grada, što je i prikazano kroz odluku budzeta grada Kraljeva za 2018.godinu njene izmene i dopune,a o tome će se detaljnije razmatrati na sednici skupštine grada Kraljeva.

Na samom početku mandata,nove izvršne vlasti,čelnici su obećali da će se truditi da ratnim vojnim invalidima i porodice palih boraca dobiju zaluženo mesto.

Na današnjoj sednici gradskog veća upravo se govorilo o poboljšanju ekonomskog stanja porodica.

“Na ovaj način ćemo pomoći ovim ljudima, a možda ono što je najvažnije, pokazuje i da smo im zahvalni na tome što su branili našu zemlju i naše živote” istakao je Terzić.Ono sto treba napomenuti u pogledu količine vode na koji će važiti popust jeste da će postojati ograničenje na 5 kubnih metara vode po članu domaćinstva.Popust iznosi 30 odsto,a sve dodatne informacije gradjani iz ovih kategorija moći će da dobiju iz odeljenja za društvene delatnosti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *