PREDSTAVLJANJE PROJEKTA AŽURIRANJE ADRESNOG REGISTRA REPUBLIKE SRBIJE

U Gradskoj upravi grada Kraljeva predstavljen je projekat pod nazivom ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji, u organizaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrakstruture i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a uz podršku stalne konferencije gradova i opština.

Vlada Republike Srbije je na predlog Koordionacionog tela pristupila realizaciji ovog projekta. Kako se navodi, projekat ažuriranja adresnog registra je veoma značajan za gradove i opštine u Srbiji, zato što je njegov cilj da svaka ulica u Srbiji dobije svoj naziv a svaki objekat, svaka kuća i svaka zgrada da dobije broj i samim tim da svaki građanin u Srbiji dobije svoju adresu.

S obzirom da se radi o velikom projektu čija vrednost ne može još sa preciznošću da da konačni iznos, jer kako je rečeno na sastanku, sama činjenica da više od tri i po miliona građana u Srbiji trenutno ima adresu koja nosi naziv bez ulice i bez broja, projekat je veliki izazov za institucije koje su uključene u njegovu realizaciju, pa se prvi rezultati mogu očekivati krajem tekuće godine.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *