GLASAJTE ZA VRNJAČKU BANJU

Najveće dečje muzičko takmičenje u zemlji “Srbija u ritmu Evrope” , namenjeno deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pevanje i ples, ove 2018. godine, proslaviće svoj 10. rođendan, u Nišu 16. juna, kada će od 14 časova biti emitovano finale desete sezone, dok će deca Vrnjačke Banje treću godinu zaredom, biti deo ove manifestacije.
U svom trećem pohodu ka tronu na ovom dečjem muzičkom spektaklu, Vrnjačku Banju predstavljaju Katarina Bogićević, Milica Ćirić, Anja Svilanović, Teodora Stamenković, Ivona Ivanović i Anita Vilimonović. Linije za glasanje otvorene su od 1. juna, a za malde vrnjčanke, glasa se slanjem poruke PESMA 01, na broj 1557.
O samom programu i pripremama za ovo takmičenje, razgovarali smo s koordinatorom Opštine Vrnjačka Banja za program “Srbija u ritmu Evrope”, Srđanom Udovičićem.

Upoznajte nas s programom “Srbija u ritmu Evrope”?
Program “Srbija u ritmu Evrope”, nastao je 2008. godine, sa idejom da se na gradskim trgovima, uz velelepnu scenu predstavljaju zemlje Evrope. Prvi koncert “Srbija u ritmu Evrope”, održan je 2008. godine u Gornjem Milanovcu, koji je na centralnom trgu pratilo preko 5.000 ljudi. I taj, kao i naredna 24 koncerta koji su održavani na trgovima srpskih gradova, otvarali su ambasadori zemalja Evrope. Međutim, tokom godina postojanja, koncept programa “Srbija u ritmu Evopre” se menjao. U 2016. godini, kada su se prvi put na ovom takmičenju pojavila i deca Vrnjačke Banje, održana je nova i drugačija “Srbija u ritmu Evrope”. Te 2016. godine, na finalnom koncertu u Ćupriji, deca 20 gradova i opština Srbije, na najbolji način, kroz pesmu i igru branila su boje svojih lokalnih samouprava, ali i ambasada pod čijim su zastavama nastupali. Takva nova “Srbija u ritmu Evrope”, slobodno mogu reći da je podsećala na malu Evroviziju u Srbiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *