Vrnjačka Banja privlači sve više gostiju

Na osnovu pokazatelja i rezultata iz prvog dela turističke sezone, u Vrnjačkoj Banji očekuju da će ove godine biti oboreni svi rekordi u broju posetilaca i ostvarenih noćenja. Tokom proteklih praznika u Vrnjačkoj Banji je boravilo i do 15.000 gostiju dnevno.

U Vrnjačkoj Banji trenutno je najviše gostiju koji su spojili praznik sa vikendom i tako sebi omogućili makar i desetodnevni odmor. U ovom delu pred sezone ima dosta i posetilaca koji su ostvarili pravo na besplatni vaučer odnosno subvencionisani odmor.

“Danas dolaze pre svega dijabetičari iz cele zemlje Srbije, koji su na insulinu na regulaciji i edukaciji. To je 10 dana projekata koji država finansira i preko 300 čisto komercijalnih gostiju koji dolaze na brzu dijagnostiku, na proveru svog zdravstvenog stanja i veliki broj koji dolazi na fizikalnu medicinu i rehabilitaciju”, kaže direktor Specijalne bolnice dr Dejan Stanojević.

U Vrnjačkoj Banji je prošle godine boravilo oko 220.000 gostiju. Oni su ostvarili preko 750.000 noćenja. Taj broj će sigurno biti nadmašen tvrde u Turističkoj organizaciji.

“Naš cilj je da ove godine ostvarimo preko milion noćenja i da se približimo onom rekordu iz 1986. godine kada je bilo milion i po noćenja”, navodi Goran Karavesović iz TO Vrnjačka banja.

Banja će povećati i broj smeštajnih jedinica. Sa četiri nova hotela koji se grade dobiće oko 5.000 smeštajnih jedinica visoke kategorije tako da će u svakom trenutku moći da smesti 20.000 gostiju. Sve to prati i Kulturni centar koji svake godine priprema Kulturno leto.

“Kulturni centar će dati pun doprinos turističkoj sezoni kao uostalom i svake godine po pitanju i festivala filmskog scenarija koji se održava po 42. put i drugih kulturnih sadržaja”, navodi direktor Kulturnog centra Saša Milenković.

Za svega nekoliko dana prodat je i prvi kontigent ulaznica za festival tehno muzike, objavili su organizatori “Lav festa” na zvaničnom sajtu. Za ovaj i ostale letnje festivale u Vrnjačkoj Banji vlada veliko interesovanje.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *