Kraljevo prioritetna turistička destinacija – otvoren prvi SORTIL

Prvi SORTIL – Sajam turizma, aktivnog odmora, lova i ribolova otvoren je u našem gradu. Turističke agencije, turističke organizacije, hoteli, domaćinstva seoskog turizma – dvadeset šest izlagača iz Beograda, Kragujevca, Jagodine, Raške, Sjenice, Vrnjačke Banje, Kraljeva i okoline predstavilo se u kraljevačkoj Novoj hali sportova. 

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Miroslav Knežević, koji je prisustvovao otvaranju Sajma, smatra da je osnivanje ovog sajma odlična prilika da se grad Kraljevo zajedno sa okolinom na što bolji način predstavi turističkom tržištu.

sortil

„Strategijom razvoja turizma do 2025. godine kraljevačka regija je prepoznata kao jedna od prioritetnih turističkih destinacija. Grad na Ibru sa okolinom ima mnogo toga da ponudi – kulturno-istorijske znamenitosti, prirodne atraktivnosti i brojne druge atrakcije, koje dodatno doprinose turističkoj ponudi Srbije“, rekao je državni sekretar.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u peridu od 2015. do 2017. godine opredelilo četrnaest miliona dinara za signalizaciju i uređenje pešačke staza ka tvrđavi Maglič i šest miliona dinara za različite kulturne i sportske događaje, manifestacije.

„Na taj način smo zaista doprineli gradu Kraljevu da što bolje ispromoviše svoj turistički sadržaj. Naravno, trudićemo se i u budućnosti da pomažemo u razvoju turizma gradu Kraljevu i pohvalio bih Gradsku upravu koja svojim intenzivnim radom teži da razvije sve turističke potencijale koje grad ima, posebno kada je reč o seoskom turizmu“, rekao je prilikom otvaranja SORTIL-a državni sekretar Miroslav Knežević.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, otvarajući prvi Sajam lova, ribolova, turizma i sportske opreme SORTIL, istakao je da grad Kraljevo ima veliku pomoć od Ministarstva zaduženog za oblast turizma, telekomunikacija i trgovine.

„Nastojaćemo da zajedno sa Ministarstvom poboljšamo i razvijamo turističke kapacitete. Pored religijskog turizma odnosno Studenice, Žiče, srednjovekovnog grada Magliča, trudimo se da razvijamo i banjski turizam, ali i da ulažemo sredstva u razvoj seoskog turizma. Od 2016. godine ukupno smo opredelili dvadeset dva miliona dinara za razvoj seoskog turizma, za uvećanje broja kreveta i poboljšanje turističke ponude na Rudnu, u Lopatnici i Glediću. Rezultat naših ulaganja, truda i rada naših domaćina je povećanje broja kreveta na ovom području, po čemu smo sada drugi grad na teritoriji Srbije“, istakao je gradonačelnik izrazivši nadu da će grad uspeti da poboljša turističke kapacitete i da uveća broj atraktivnih turističkih lokacija na svojoj teritoriji i očekivanje da SORTIL postane tradicionalan.

Drugog dana sajma, u subotu, lovci i ribolovci će kuvati lovački gulaš i riblju čorbu. Sajam se završava u nedelju, kada će izlagačima biti dodeljene medalje.

Organizatori Sajma su Sportski centar „Ibar“ Kraljevo i „Sagod event-expo“ iz Beograda, uz partnerstvo Lovačkog saveza Centralne Srbije, a pod pokroviteljstvom grada Kraljeva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *