Novi Pazar obeležio 557. godišnjicu

Nizom manifestacija Novi Pazar obeležava 557 godina postojanja. Novi Pazar je multietnički grad sa bogatom kulturnom baštinom. Prvi put se pominje 1461. godine u jednom dubrovačkom dokumentu.

Dan grada Novopazarci dočekuju u znatno boljim uslovima za život. Lokalna samouprava, uz finansijsku podršku Vlade Srbije i donatora uspela je da završi kapitalne projekte, ali nedostaje još mnogo toga.

Građani Novog Pazara smatraju da treba napraviti pokriveni olimpijski bazen, više dečjih igrališta i sl.

Više od sedam miliona evra uloženo je u zdravstvo Novog Pazara, uređena su korita reka, izgrađene i adaptirane škole. Izgradnja Novog Pazara nastaviće se i u narednom periodu, najavljuje Nihad Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

“Imaćemo izgradnju, pre svega projekata u centru grada, pre svega dva mosta, izgradnja obdaništa. Renoviranje sportske hale, rekonstrukciju starog hamama. Novi Pazar je dobio nagradu kao izuzetna destinacija Evrope. Organizacijom Balkanskog prvenstva u atletici grad je položio ispit i bio izuzetan domaćin.”

S ciljem da smanji stopu nezaposlenosti, Grad je organizovao Sajam socijalnog preduzetništva na kome su predstavnici 20 preduzeća iz cele Srbije podelila iskustva u zapošljavanju marginalnih grupa.

“Naše socijalno preduzeće bavi se preradom voća i povrća na tradicionalni način”, kaže Sanela Kostić iz Udruženja “Radanjska ruža”. “To rade žene iz marginalnih grupa, žene sa invaliditetom i samohrane majke.”

Na svečanoj sednici Skupštine grada zaslužnim pojedincima i organizacijama biće dodeljena priznanja.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *