Erdogan počasni građanin Novog Pazara

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan proglašen je počasnim građaninom Novog Pazara, a to priznanje mu je dodeljeno, kako je obrazloženo, zbog posebne afirmacije i doprinosa razvoju grada.

Odluku je doneo gradski parlament na svečanoj sednici održanoj povodom 557. rođendana Novog Pazara.

“Brojni projekti, ulaganja u infrastrukturu, privredu i napori u očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa našeg kraja samo su neki od razloga za ovaj simboličan gest”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Na predlog Odbora za obeležavanje Dana grada, Povelja grada je dodeljena ambasadoru Kraljevine Norveške, Arneu Sanesu Bjernstadu, za izuzetnu podršku gradu Novom Pazaru.

Plakete grada dobili su Sait Kačapor, univerzitetski profesor i čovek koji je život posvetio obrazovanju mladih generacija, kao i Rodoljub Nićiforović, osnivač istoimene fondacije, jer je do sada stipendirala preko 6.000 učenika, studenata i mladih talenata sa područja Novog Pazara.

Svečana sednica Skupštine grada počela je obraćanjem predsedavajuće Ifete Radončić, koja je rekla da su protekle dve godine rada parlamenta ozbiljan period tokom kojeg je urađeno mnogo toga, a da će skupštinska većina u narednom periodu nastaviti da radi na očuvanju bogatog nasleđa.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *