Raška: Uniforme za ceo svet

U nedavno izgrađenoj fabrici u Raškoj od jeseni počinje tekstilna proizvodnja. “Lus protekt” će u selu Draganići zaposliti više stotina radnika.

Za najviše pet-šest meseci u selu Draganići kod Raške, gde je Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata izgradila savremenu višenamensku fabriku površine 11.500 kvadrata, u koju je uloženo oko devet miliona evra, počeće izrada raznih tekstilnih proizvoda, najvećim delom za izvoz. Odnedavno ovaj pogon je u vlasništvu Opštine Raška, a od utorka i zvanično je iznajmljen firmi “Lus protekt” iz Beograda koja će u Draganićima uposliti nekoliko stotina radnika i proizvoditi radne i svečane uniforme i košulje.

– Pokretanje proizvodnje u Draganićima mnogo će značiti našoj opštini, više od 500 nezaposlenih zainteresovano je za rad u ovoj fabrici. Pripreme za početak proizvodnje koje podrazumevaju obezbeđenje potrebnih mašina i prekvalifikaciju potrebnih radnika počinju odmah, nadamo se da će nakon pet-šest meseci krenuti i prve isporuke – ističe Ignjat Rakitić, predsednik Opštine Raška i naglašava da će za posao u ovoj fabrici konkurisati i deo nezaposlenih sa severa Kosova (Jarinje, Bistrica i druga sela uz administrativnu liniju…) i jedan broj iskusnih tekstilaca iz opštine Raška koji sada rade u Novom Pazaru.

Neke od mašina su već dopremljene u Rašku, i čim poslodavac bude obezbedio i osposobio potrebnu radnu snagu, počinje proizvodnja.

– Startovaćemo sa oko stotinu radnika, kasnije će ih biti nekoliko stotina, zapošljavaćemo ih po etapama, kako se posao bude razvijao – istakao je u utorak Sava Mitrović, vlasnik i direktor “Lus protekta”.

fabrika raska
Prostor u kojem će se za pola godine proizvoditi košulje
© M. Nićiforović

– NAŠE radne i svečane uniforme već prodajemo širom Evrope i u Americi – dodao je Sava Mitrović. – Očekujemo da ćemo kvalitetne uniforme i košulje šiti i ovde u Raški.

Izvor: novosti.rs/M. Nićiforović

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *