Kraljevu gotovo četiri miliona dinara iz Fonda za lokalne samouprave

Za „Efikasnu Gradsku upravu“ – nabavku informatičke opreme, grad Kraljevo je dobio 3.900.000 dinara iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Naš grad je jedna od 59 lokalnih samouprava koje će dobiti podršku od ukupno 320.000.000 dinara za infrastrukturne radove, bolju upravu i kulturne i sportske manifestacije.

Po opredeljenim sredstvima, Kraljevo se nalazi na četvrtom mestu, od ukupno 18 gradova i opština, koji će dobiti više od 48.000.000 dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija, koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi.

Na osnovu Odluke o raspodeli sredstava koju je doneo ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, sredstva opredeljena ovoj grupi gradova i opština su namenjena za pružanje finansijske, tehničke i druge pomoći u cilju bržeg i kvalitetnijeg uvođenja e-uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacije rada organa jedinica lokalne samouprave, kao i tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima i organizacijama.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *