Dr Predrag Terzić: Ne treba slušati reči čoveka koji nema nikakav kredibilitet, niti bilo kakav ugled

Povodom pisanja dnevnih novina Blic i Kurir da je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, dana 31. marta u večernjim časovima fizički napao izvesnog Nikolu Kovinića, gradonačelnik je gostujući na RTV KV izjavio da su to sve izmišljene priče koje imaju za cilj isključivo diskreditaciju kako ličnosti gradonačelnika, tako i funkcije koju obavlja.

Gradonačelnik je, komentarišući ovaj događaj, izjavio da dotični gospodin Kuvačić već mesecima vodi neprimerenu kampanju ne samo protiv Predsednika republike i Vlade Rapublike Srbije, već i protiv njega lično i njegove porodice.

Glađani Kraljeva su svedoci da već nekoliko meseci gospodin Kovinić vodi neprimerenu kampanju protiv Predsednika republike, protiv Vlade, protiv gradonačelnika i gradonačelnikove porodice. Mi smo već govorili o neistinama koje je on iznosio, o napadima na Srpsku naprednu stranku i o uvredama koje je izneo na račun moje majke i moje supruge, istakao je gradonačelnik.

Novinarska samovolja

Gradonačelnik napominje i da ga iz dnevnog lista Blic niko nije pozvao kako bi se eventualno izjasnio o ovom slučaju.

Iz dnevnih novina Blic me niko nije kontaktirao. Oni su pozvali moj kabinet, tražeći mejl adresu na koju mogu poslati pitanja. Niti je bilo ko iz mog kabineta rekao da sam zauzet, niti su do dana današnjeg stigla bilo kakva pitanja. Naravno, oni su u dnevnom listu Blic naveli da ja nemam komentar i da nikakav komentar iz kabineta gradonačelnika nije stigao, rekao je Terzić.

Sa druge strane, novinari Kurura su me pozvali i ja sam objasnio da se radi o neistini i da mislim da ne treba slušati reči čoveka koji nema nikakav kredibilitet niti bilo kakav ugled i za koga većina Kraljeva zna da iznosi neistine. Oni su rekli da ih je pozvao gospodin Kovinić i da je rekao  da je napadnut od strane gradonačelnika Kraljeva. Naravno, ja sam to negirao objasnivši im ko je Nikola Kovinić i da ne treba da veruju takvim ljudima. Obećali su mi da će me, ukoliko budu pisali članak na ovu temu, naknadno poznati kako bih ja dao izjavu. Naravno, nisu me pozvali, a tekst je jutros izašao u njihovom štampanom i elektronskom izdanju, kaže Terzić.

On je dodao i da su verbalni napadi dobili novi oblik na taj način što su pojedini pisani mediji izneli niz neistina govoreći da je on gospodina Kovinića fizički napao i povredio. On me je prijavio Policijskoj upravi u Kraljevu i pokušao da na druge načine diskredituje moju ličnost, izjavio je Terzić.

Gradonačelnik posebno ističe da ove neistine dolaze upravo u trenutku kada se grad Kraljevo nalazi pred najvećim investicijama u svojoj novijoj istoriji i ocenjuje da je cilj ovakvih neistinitih pisanja da se pažnja javnosti skrene sa infrastrukturnih projekata koji su od najvećeg značaja za Kraljevo.

Izmišljene priče, prema njegovim rečima usledile su u trenutku kada se Kraljevo nalazi pred najvećim investicijama u svojoj novijoj istoriji, kada gradimo puteve, kada rekonstruišemo nadvožnjak koji nije rekonstruisan decenijama, kada gradimo vrtić na Beranovcu, gradimo novu Osnovnu školu „Sveti Sava“, pravimo fabriku Tai grupe, dogovaramo se oko izgradnje fabrike Leoni. Ovakve neistine služe, kako je gradonačelnik naveo, da se skrene pažnja javnosti sa ovih infrastrukturnih projekata od najvećeg značaja za naš grad na taj način što će se diskreditovati gradonačelnika izmišljenim pričama.

Međutim, gradonačelnik naglašava i da je srećan što većina građana Kraljeva poznaje pomenutog gospodina i što svi znaju kako se on u javnosti ponaša – od ulice do različitih društvenih mreža, i zadovoljan je što, kako kaže, građani nisu poverovali u sve neistine koje su iznete u dnevnim listovima Blic i Kurir.

Gradonačelnik je bio jasan u stavu i obećao svim građanima Kraljeva da ga ovo neće pokolebati niti da će uticati na nastavak njegovog rada.

Ja ću se i dalje boriti za grad Kraljevo. Na svaki mogući način ću se truditi da poboljšam život svih građana u Kraljevu, da privučemo investicije, da gradimo vrtiće, škole i fabrike. To je ono što je za nas najvažnije, a pravosudnim i drugim organima ostavljam da se pobrinu o ovom slučaju i da daju konačnu reč. Ja verujem u državu vladavine prava i apsolutno sam siguran da će ova država odreagovati na pravi način, zaključuje gradonačelnik.

Prethodno je, povodom sve učestalijih neistina i laži koje se protiv njega i njegove porodice plasiraju putem društvenih mreža ali i putem pojedinih lokalnih medija, dr Predrag Terzić u decembru 2017. godine podneo krivičnu prijavu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Apostol
    April 6, 2018 - 2:07 pm

    Oni najbolje znaju istinu>>Sumnjam da je Grdonacelnik to uradio ali vreme ce pokazati pravu istinu

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *