Vrnjačka Banja: Za rekonstrukciju Promenade 110 miliona dinara

Za kraljicu kontinentalnog turizma, u godini jubileja, lokalna samouprava sa nadležnim ministarstvima ulaže 110 miliona dinara samo za rekonstrukciju najužeg centra Vrnjačke Banje.

Danas je u Ministarstvu turizma i telekomunikacija, Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, potpisao Ugovor za rekonstrukciju glavne Promenade, čija ukupna vrednost je 67 miliona dinara, od čega opština Vrnjačka Banja učestvuje sa 27 miliona. Rok za završetak radova rekonstrukcije Promenade je, 50 dana, od dana potpisivanja ugovora nakon tendera. Rekonstrukcijom glavne vrnjačke ulice obuhvaćeno je postavljanje novih savremenih ploča, klupa, i mobilijara.

U godini jubileja, Vrnjačka Banja će dobiti potpuno novi izgled užeg centra grada.

Nov izgled Promenade, u stopu prate i hoteli koji će imati četiri i više zvezdica, a samo narednih par meseci biće otvoreno tri renovirana hotela. Do sada je u glavnoj ulici uloženo 110 miliona dinara i to: 67 miliona u samu Promenadu i 43 miliona dinara u pešačke staze i izgradnju vodopada na Crkvenom brdu do glavne Promenade. 14. jula za Dan opštine Vrnjačka Banja, kada je i dan obeležavanja 150 godina organizovanog bavljenja turizmom, Vrnjačka Banja će početi sa ispisivanjem nove turističke istorije.

Izvor: vrnjackabanja.gov.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *