Vrnjačka Banja: Fakultetu za hotelijerstvo i turizam odobreno 3 miliona dinara

Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji odobrena su sredstva od tri miliona dinara za unapređenje i razvoj projekata u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Fakultet će, kako se navodi u saopštenju, sredstva uložiti u izradu projekta čiji je cilj da se povežu ponuda i tražnja poljoprivrednih proizvoda, odnosno, poljoprivredne proizvođače i goste u hotelima sa teritorije Vrnjačke Banje, Trstenika i Kraljeva.

Završetak projekta se očekuje do kraja juna ove godine, a fakultet je izradio posebne upitnike iz oblasti poljoprivrede i turizma i prikupio podatke od 100 poljoprivrednih proizvođača i 50 ugostiteljskih preduzeća.

Inače, fakultet je sredstva dobio na konkursu Ministarstva poljoprivrede za raspodelu podsticaja za unapređenje sistema kreiranja i prenosa znanja kroz razvoj tehničko-tehnoloških i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2017. godini.

U sledećem periodu radiće se na izradi Studije o stanju kvaliteta i bezbednosti poljoprivrednih proizvoda i potreba turističkog tržišta na teritoriji Kraljeva, Vrnjačke Banje i Trstenika.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *