Uskršnja akcija u Kraljevu: Mališani farbali jaja za decu obolelu od dijabetesa

Povodom uskršnjih praznika, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti iz Kraljeva organizovalo je kreativnu radionicu farbanja uskršnjih jaja za svoje najmlađe članove, mališane obolele od dijabetesa iz grada na Ibru i okoline.

Na ovoj radionici mališani su imali zadatak da kroz igru i zabavu najpre osmisle, a potom i ofarbaju uskršnja jaja, a sve je propraćeno veselom atmosferom, druženjem i prigodnim posluženjem.

U sklopu naših redovnih aktivnosti, tradicionalno organizujemo i uskršnju kreativnu radionu za najmlađe članove. Osim druženja dece sa dijabetom, jednan od ciljeva je i razvijanje njihovih intelektualnih i kreativnih sposobnosti, kao i upoznavanje sa našom kulturom i tradicijom – kaže Miloranka Vasović, predsednica Društva za borbu protiv šećerne bolesti iz Kraljeva.

Uz kreativne, edukativne i savetodavne radionice za sve svoje članove, a sa posebnim akcentom na najmlađe, ovo Društvo već devet godina uastopno na planini Goč poviše Kraljeva organizuje i desetodnevni letnji kamp za edukaciju dece obolele od dijabetesa, uzrasta od 10 do 18 godina, iz cele Srbije.

Važno je da deca u okruženju vršnjaka shvate da, uprkos svojoj bolesti, uz pravilno regulisanu glikemiju i ishranu, nemaju nikakvih ograničenja u svakodnevnim aktivnostima – dodaje gospođa Vasović. Boravak u kampu im pomaže da se upoznaju, razmene iskustva, da šire prijateljstva, da zajedno nastave edukaciju, ali i da nauče da samostalno primnjuju insulinsku terapiju.

Izvor: novosti.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *