Novi Pazar: Pokušali da zapale kola imama Suljevića, pa pucali na njegove sinovce

Nepoznata osoba tokom noći je pokušala da zapali automobil sandžačkog muftije Hasiba Suljovića ispred kuće u novopazarskom naselju Mur i pucala na njegove sinovce koji su primetili da vozilo poliva benzinom.

Napad se desio nešto posle jednog sata iza ponoći, a prema nezvaničnim informacijama iz istrage, ispred doma muftije Suljovića zaustavio se crni džip iz kojeg je izašao jedan muškaraca i iz kantice od pet litara počeo da poliva automobil “volksvagen pasat” benzinom.

To su primetili njegovi sinovci koji su istrčali iz kuće. Napadač je u tom trenutku bacio kanticu, izvadio pištolj i zapucao ka njima. Ispalio je nekoliko hitaca, ušao u džip i pobegao u pravcu Ribarića – priča naš izvor iz istrage.

Policija je ubrzo izašla na lice mesta i izvršila uviđaj tokom kojeg su pronađeni kantica i dve čaure. Ispred doma Suljovića se nalazi patrola policije, a dežurni tužilac je delo kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti.

Muftija Suljović kaže da ne zna ko stoji iza napada, da mu u poslednje vreme nije prećeno, ali da su ga na društvenim mrežama vređali i označavali kao nekog koga treba zastrašiti.

Ovo je mučki napad, sličan onom kao prema mom uvaženom kolegi Neziru Salihoviću koji je pre nekoliko dana brutalno pretučen i sa znatno težim posledicama. Pozivam nadležne državne organe da oba slučaja što pre rasvetle, jer ukoliko se to ne desi, bojim se da je ovo početak nekog većeg razračuna u kojem mnogi neće imati mira – poručio je sandžački muftija.

I Nasufović i Baćićanin su tu izjavu Suljevića odbacili kao neistinitu, s tim što je reis kazao da je Suljović smenjen sa funkcije sandžačkog muftije i da se sam proglasio za muftiju.

Izvor: Blic

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *