Vrnjačka Banja: Poboljšanje javnih usluga i upravljanje porezom na imovinu

Zamenik Predsednika opštine Vrnjačka Banja, Ivan Džatić i generalni direktor međunarodne organizacije „International Menagement Gruop (IMG)“ Dino Bićijato, potpisali su Memorandum o razumevanju za sprovođenje programa „Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji faza 2 – Reforma poreza na imovinu“ vredan milion i po dinara.

Sporazum obuhvata zapošljavanje šest lica na period od šest meseci, a za cilj ima povećanje naplate poreza na imovinu.

Program teži da unapredi kvalitet života, usluga i upravljanja. Poseban akcenat se stavlja na jačanje odgovornosti između lokalne vlasti i građana.

Lokalne samouprave koje su učestvovale u ovom projektu imaju i priliku da učestvuju u raspodeli dodatnih razvojnih sredstava iz Podsticajnog fonda ukupne vrednosti od milion švajcarskih franaka. Loklane samouprave koje budu najuspešnije u postupku naplate imaće pravo učešća u raspodeli i biće podtržane sredstvima Podsticajnog fonda u realizaciji razvojnih projekata a u skladu sa potrebama građana.

Po rečima rukovoditeljke Odseka za lokalnu poresku administraciju, Snežane Miljević, realizacijom ovog programa biće brži i efikasniji unos poreskih prijava, obrada zahteva staranaka a, sve kako bi našim sugrađanima olakšali ostvarivanje svojih prava i smanjili čekanje na šalterima Opštinske uprave.

Ova švajcarska međunarodna organizacija će kroz projekat omogućiti odgovarajuće ekspertize, konsultantsku podršku i unapređenje administriranje poreza na imovinu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *