Na Dan škole u Vranešima Boban Đurović najavio investiciju od 100 miliona dinara

Danas je obeležen Dan škole „Branko Radičević“ u Vranešima uz prigodan program učenika i školskog hora. Uz čestitke, Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović je najavio i projekat sa kojim će opština aplicirati kod Kancelarije za javna ulaganja za saniranje fasade, sanitarnih čvorova i stolarije na školi u iznosu od sto miliona dinara. Po dogovorima sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja, kompletna rekonstrukcija bi trebala da bude završena do kraja godine.

Prilog TV Vrnjačka Banja:

Direktor škole, Radovan Stamenčić, istakao je da učenici njihove škole zbog postignutih rezultata u obrazovanju su među prvima na rang listama pri upisima u srednje škole. Ujedno ova škola ima i najveću tradiciju, imajući u vidu da je škola u Gornjem Gračacu podignuta još 1843. godine. U Otrocima je krajem prošle godine završena Balon sala za sportske aktivnosti đaka ali i svih meštana. U okviru projekta za sprečavanje vršnjačkog nasilja, postavljen je i video nadzor na školama.

Dan škole je prilika da se najbolji učenici i nastavnici nagrade i pohvale. U školskoj 2016/17. godini najuspešniji su bili sledeći učenici: Lazar Đurčić, Nina Vukomanović, Makarije Živković, Filip Ivanović, Aleksa Zarić, Marija Vasović, Lazar Vuković i Anđela Petričković. Njih su pratili i učili nastavnici: Mirjana Dugalić, Raduna Savić, Mirjana Mirjanić, Ivana Obradović, Srđan Čeperković, Ivan Terzić i dr. Posebno bi smo pohvalili ekipu koju ova Škola ima, a druge u našoj Opštini nemaju, a to je ženska fudbalska ekipa: Kristina Petrašinović, Sofija Mutavdžić, Jelena Jevtović, dve Jovane Cvetković, Anđela Radović, Sara Mutavdžić, Tijana Maksimović, Nina Jerinić i Katarina Stanić za učešće na republičkom takmičenju u malom fudbalu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *