Novi Pazar: Premijera “Žaka i njegovog gospodara”

U Novom Pazaru izvedna je premijera predstave “Žak i njegov gospodar”, u režiji Davida Aliča. Ova predstava otvoriće 54. Festival profesionalnih pozorišta čiji su domaćini, od 7. do 15. maja, Regionalno pozorište i grad Novi Pazar.

Novopazarska publika je  s nestrpljenjem očekivala veliki kulturni događaj u gradu – predstavu kojoj je pripala čast da otvori 54. Festival  pozorišta Srbije “Joakim Vujić”.

I videli su: veliki ansambl regionalnog pozorišta, raskošnu scenografiju, kreativni pristup kojim su se mladi glumci kroz odnos sluge i njegovog gospodara bavili umetničkim, moralnim i filozofskim pitanjima.

Rifat Rifatovič, glumac u Regionalnom pozorištu u Novom Pazaru, igrao je Žaka:

“Žak je, u stvari, jedan divni prosti čovek, koji priča život na krajnje jednostavan način, čak i one stvari koje  nama deluju jako komplikovano u momentima kada nam se dešavaju, a kada prođu postaju jednostavne.”

Komad je rađen prema delu Denija Didroa, tekstu iz 18. veka koji je i roman i filozofska rasprava, čiji su akteri protivrečni likovi.

Predstavu je režirao David Alič koji je, kako kaže, zahvalan što su svi ljudi koji su učestvovali u predstavi pristali da on postavi ovaj komad posle više od 40 godina na srpskoj sceni:

“Pre svega, zahvalan sam pozorištu i celom krativnom timu i ansamblu, jer mislim da je ova priča o Žaku i njegovom gospodaru, o dvojici prijatelja, priča koja nam govori o putu ljubavi.”

Pozorišni komad “Žak i njegov gospodar” jedan je od najvećih projekata u petnaestogodišnjem radu novopazarskog Regionalnog pozorišta – ovogodišnjeg domaćina Festivala pozorišta Srbije “Joakim Vujić”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *