Kraljevo rame uz rame s mnogim sportskim centrima

U gradu na Ibru se dokazali kao uspešni organizatori sportskih takmičenja. Krajem maja, premijera odbojkaške Lige nacija u obe konkurencije.

Više nego uspešnom organizacijom međunarodnih sportskih takmičenja tokom minule tri godine – teniskog Dejvis kupa protiv Hrvatske, FED kupa protiv Španije, te reprezentativnih kvalifikacionih rukometnih i košarkaških mečeva – Kraljevo je stalo rame uz rame s mnogim domaćim sportskim centrima: Beogradom, Novim Sadom i Nišom, pretendujući da u narednom periodu čak i preuzme regionalni primat.

Jer grad na Ibru će uskoro biti i epicentar svetske odbojke u muškoj i ženskoj konkurenciji. U premijernom izdanju Lige nacija, naslednice dosadašnje Svetske lige, Kraljevčani će od 25. do 27. maja ugostiti mušku reprezentaciju Srbije koja će u novoj Hali sportova snage odmeriti sa Brazilom, Italijom i Nemačkom. Samo dva dana kasnije, u okviru istog takmičenja za žene, našim odbojkašicama će rivalke biti Ruskinje, Belgijanke i Turkinje.

Biće to i lepa prilika da ljubitelji odbojke iz grada koji je iznedrio mnogobrojne asove – poput Brđovića, braće Petković, braće Kovačević, Lisinca – na delu vide najbolje što svet u ovom trenutku može da ponudi u obe konkurencije.

– Naše reprezentativne selekcije su se već odomaćile u Kraljevu, pa se nadam da ćemo uspešno organizovati i predstojeća dva odbojkaška spektakla. Istovremeno, uložićemo mnogo sredstava u rekonstrukciju dotrajalog Atletskog stadiona kraj Ibra, kako bismo mogli da konkurišemo i za organizaciju Balkanskog šampionata naredne godine – najavljuje gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Klubovi na nizbrdici

Uprkos vrhunskoj organizaciji međunarodnih reprezentativnih takmičenja, dva najpopularnija kraljevačka kluba – KK Sloga i OK Ribnica – posle višedecenijskog staža u prvoligaškom društvu, na kraju sezone će se gotovo izvesno preseliti u niži rang…

– Finansijski i organizacioni problemi su se odrazili na rezultate, a posebno zabrinjava to što ne postoje precizni planovi za njihovo rešavanje, pa ovdašnji klupski sport, osim nekoliko izuzetaka, nezadrživo klizi u ponor – kaže sportski radnik i novinar iz Kraljeva Aleksandar Daišević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *