Vodostaj Ibra ponovo raste

Na potezu od Mataruške Banje do Kraljeva, Ibar je od ponedeljka uveče u 22.00 dostigao granicu redovne odbrane od poplava, a posle blage stagnacije u poslednja tri sata vodostaj kod Raške je počeo ponovo da raste.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaj Ibra na mernoj stanici Ušće, sa uobičajenih 90-ak centimetara, trenutno je tri puta viši (u 13 časova iznosio je 283 centimetra).

U Kraljevu je poplavljen je deo gradske plaže, a prema rečima Radoice Kočovića, načelnika Sektora za vanredne situacije u Kraljevu, zabrinjava što je posle delimične stagnacije, vodostaj Ibra u Raški pre dva-tri sata ponovo počeo da raste.

„Zbog velikih padavina i otapanja snega, izuzetno su porasle reke Lab i Sitnica, pa sada stiže ta velika količina vode, a sve zavisi koliko će se brzo topiti preostali sneg i koliko će biti padavina“, kaže Kočović, ističući da će ako otapanje snega bude usporeno, opasnost od poplava biti manja.

Ali ako se spoje padavine i brzo otapanje snega,dodaje on problema bi moglo da bude.

Na tertitoriji grada Kraljeva, zbog eventualnog izlivanja reka, nisu ugorženi bunari „Vodovoda“, ali Ibrom dolazi i velika količina smeća sa uzvodnih deponija.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *