AMSS: Oprez zbog mogućih odrona dolinom Ibra između Kraljeva i Raške

Auto-moto Savet Srbije (AMSS) upozorio je ovog jutra da su zbog porasta temperature i povremeno slabe kiše mogući odroni i to pored Ibra izmedju Kraljeva i Raške, uz Drinu od Malog Zvornika ka Ljuboviji, i u Ovčar banji.

Odrona ima kroz Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, kao i pored Dunava između Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca i Golupca, naveo je AMSS.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a na graničnim prelazima na putničkim terminalima čeka se do 30 minuta. Na prelazu Gostun obustavljen je saobraćaj zbog odrona na putu u medjuprostoru.

Za teretna vozila zadržavanja na izlazu iz Srbije na prelazima Batrovci i Šid su 120 minuta, a na prelazu Gradina 100 minuta.

Velika količina vode i poplavljen kolovoz uslovili su obustavu saobraćaja na deonici Kruševac-Đunis, zbog izlivanja reke Južne Morave u mestu Đunis.

Zbog loših vremenskih uslova odloženi su radovi na deonici Gornji Milanovac – Preljina, kao i na deonici Kartovska stena – Guča.

Radovi se odvijaju na više deonica na putevima u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *