Mali Mateja šesta žrtva boginja

Mateja Ignjatov (4) iz Prevalca kod Vranjske Banje koji je preminuo od posledica malih boginja u Kliničkom centru u Nišu, šesta je žrtva epidemije ove bolesti u Srbiji.

Dečak je u Nišu lečen od cerebralne paralize od kraja prošle godine. U januaru mu je bila laboratorijski potvrđena zaraza malim boginjama, od čijih komplikacija je preminuo 27. februara.

Prema saopštenju Instituta za javno zdravlje “Batut”, dete nije bilo vakcinisano, a smrtni ishod je izazvalo zapaljenje pluća izazvano morbilama kojima je, po svemu sudeći, bilo zaraženo u niškoj bolnici.

Prema priči meštana Prevalca, Mateja je imao cerebralnu paralizu od rođenja i u Kliničkom centru u Nišu je bio na terapiji.

SLUŠAJTE LEKARE, NE ŠARLATANE

Predsednica Vlade Ana Brnabić apelovala je na roditelje da slušaju lekare što se tiče vakcinacije dece i da ne veruju “šarlatanima”. Premijerka Brnabić je rekla da se sve dešava jer su građani slušali ljude koji nemaju nikakva znanja iz medicine.

– Dobra vest je što se procenat vakcinisane dece povećava, a loša vest je što je do ovoga uopšte i došlo – rekla je Brnabićeva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *