KOMUNALNA INSPEKCIJA KRALJEVA POČELA KONTROLU STAMBENIH ZAJEDNICA. KAZNE DO 2 MILIONA DINARA.

Svi stanari zgrada koji još nisu registrovali svoje objekte u stambene zajednice i izabrali upravnika zgrade u kojoj žive, mogu da očekuju posetu komunalnih inspektora. Za one koji još nisu registrovali Stambenu zajednicu, nakon upozorenja i ostavljenog roka od 30 dana, biće pokrenut postupak za imenovanje prinudnog upravnika.

Ukoliko se na ulaznim vratima vaše zgrade pojavi Zapisnik o inspekcijskom nazdzoru to je znak da se vaša stambena zajednica nije registrovala, a što ste po Zakonu obavezni.
Kako je ovaj rok istekao 12. decembra 2017. godine, u toku je prvi obilazak stambenih zgrada od strane Komunalne inspekcije Gradske uprave grada Kraljeva.

Registracija stambene zajednice podrazumeva podnošenje prijave za upis u Registar stambenih zajednica. Prijavu podnosi upravnik vaše stambene zajednice u Gradskoj upravi grada Kraljeva, Odeljenju za urbanizam, Odseku za stambeno-komunalne delatnosti, kancelarija broj 5 u prizemlju zgrade Gradske uprave.
Rok za podnošenje prijave je do 30 dana od datuma iz Zapisnika o inspekcijskom nazdzoru.
Za Stambene zajednice koje u ostavljenom roku ne izvrše registraciju kazne su do 2 milion dinara.

Portal raski.rs preporučuje da za sva eventualna pitanja i nedoumice oko registracije stambenih zajednica, konsultujete Javno preduzeće “Gradsko stambeno” Kraljevo. Na portalu www.gskv.rs možete pronaći sve potrebne obrasce i upustva, a “Gradsko stambeno” vrši usluge obaveznog tekućeg održavanja, investicionog odrđavanja, a po potrebi u usluge profesionalnog upravnika.

Za sklapanje ugovora o održavanju vaše stambene zgrade sa Javnim preduzećem „Gradsko stambeno“ Kraljevo, možete se obratiti putem telefona 036.332.200,  e-mail adrese office@gskv.rs ili lično. Javno preduzeće “Gradsko stambeno” Kraljevo, Ulica cara Lazara 84a.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *