Počela naplata parkiranja SMS-om u Kraljevu

U najužem centru grada, od početka ovog meseca parkiranje vozila se naplaćuje SMS-om. Prema odluci gradske vlasti, ta prva zona obuhvata parkirališta uz ulice: Četvrti kraljevački bataljon, Cara Lazara, Cara Dušana, Heroja Maričića, Tomislava Andrića Džigija, Oktobarskih žrtva i Ulicu Hajduk Veljka. Od početka narednog meseca ovakav vid naplate parkinga počeće i u drugoj zoni, a sledeće godine i na širem gradskom području.

Cena jednog sata parkiranja u prvoj zoni košta 39 dinara, u drugoj, za isti period, naplaćivati će se 28 a u trećoj 18 dinara. Ko ne plati sledi mu kazna u smislu doplatne karte od hiljadu dinara, a parkirano vozilo na jednom mestu može ostati najviše dva sata.

Pošto je Kraljevo jedan od retkih gradova u Srbiji koji do sada nije imao elektronski sistem naplate parkiranja, kako nam je objasnio Ivica Bogojević, direktor J. P. „Čistoća”, u čijoj je nadležnosti ovaj posao, u naredna dva, tri meseca pažljivo će se pratiti funkcionisanje pa su moguće i određene promene gradske odluke o parkiranju.

Inače, Kraljevo odavno ima problema zbog nedovoljnog broja parking mesta, jer na čitavom području grada registrovano je oko 38.000 vozila, a u gradskom jezgru oko desetak hiljada. Shodno tome nedovoljan je broj od oko 1.200 mesta za parkiranje pa se već godinama razmišlja o izgradnji bar jedne javne garaže, a urbanističkim planovima je za to predviđeno tri lokacije u užem centru grada.

– Jedan od podataka o broju slobodnih parking mesta posle primene ovog sistema naplate poslužiće nam i za odluku o eventualnom početku gradnje jedne javne garaže – kaže direktor Ivica Bogojević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *