Radnici kraljevačkog „Autotransporta“ traže svoje zarade

Oko stotinu bivših radnika kraljevačkog „Autotransporta“, preduzeća u stečaju koje je nedavno za 260 miliona dinara kupila turska „TAI grupa“ s namerom da na zemljištu ove nekada ugledne auto-prevozničke firme otvori fabriku tekstila, okupilo se danas pred zgradom Skupštine grada zahtevajući od čelnika lokalne samouprave informaciju kada će im biti isplaćene zaostale zarade.

Radnicima se na ime neisplaćenih plata u proseku duguje po 400.000 dinara, a prema njihovim saznanjima ni prodaja preduzeća neće ubrzati posupak da konačno dobiju svoja potraživanja.

– Nezvanično saznajemo da za takozvanu treću isplatnu grupu u koju smo svrstani neće ostati ništa kada novi vlasnik bude platio kupovinu „Autotransporta“. Stečajni upravnik nam je rekao da je dug poveriocima mnogo veći od 260 miliona dinara. Mi se sigurno nećemo odreći svojih potraživanja za koja imamo i sudske presude – poručili su okupljeni radnici.

Delegacija radnika sastala se i sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem od kojeg su zatražili da im bude „veza“ u razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije.

– Ovo je poslednji trzaj očajnika kako bismo dobili ono što nam pripada, ono što smo pošteno zaradili – dodaju radnici. – Od ishoda razgovora sa Vladom zavisiće i naši dalji koraci, a ne iskuljučujemo ni mogućnost radikalnih protesta.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *