MARKO ĐURIĆ: Poseta Aleksandra Vučića KiM od ogromnog značaja za naš narod U OVOM PRELOMNOM TRENUTKU!

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je poseta predsednika Vučića Kosovu imala ogroman značaj za Srbe u pokrajini kao poruka ohrabrenja u ovom, kako kaže, prelomnom trenutku

Njegov dolazak je zapravo poruka da je čitav srpski narod sa Srbima na KiM i da su ta solidarnost i jedinstvo neraskidivi. Ovo nije lak trenutak ni u političkom ni uy bezbednosnom smislu, ali je velika stvar za naš narod što je predsednik bio na Kosovu da razgovara s građanima i sasluša kakvi su im problemi i kako naša država može da im pomogne- rekao je Ðurić.

Što se tiče bezbednosne situacije na KiM nakon ubistva Olivera Ivanovića, Ðurić je naglasio da nadležne službe pomno motre razvoj situacije na KiM, a da je država spremna da adekvatno odgovori na svaki scenario.

– Nikome neće biti dozvoljeno da ugrozi bezbednost našeg naroda na KiM ili u bilo kom drugom delu Srbije- rekao je Ðurić.

Tanjug

On kaže da kroz razgovor sa građanima na Kosovu nije stekao utisak da planiraju da napuste svoja ognjišta.

– Te ”najave” su plod političkih spekulacija i kreiranja atmosfere kojom bi se zapravo zadovoljio cilj terorista koji su ubili Olivera Ivanovića- rekao je Ðurić, dodajući da je poseta predsednika Vučića potvrdila da među srpskim narodom na KiM ne vladaju malodušnost i strah.

Pomenuo je i čuveni grafit “Odavde nema nazad” koji se nalazi nedaleko od spomenika knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici i dodao da taj grafit možda najbolje oslikava snagu i volju ljudi.

Srbi na KiM su mnogo preturili preko svojih glava i očekujem da će ova poseta doprineti da se poljuljana sigurnost među našim sunarodnicima stabilizuje”, kazao je Ðurić.

Kaže da je već bilo pokušaja da se istraga o ubistvu Olivera Ivanovića usmeri u pogrešnu stranu i da se raznim političkim i medijskim diverzijama javnosti stvori pogrešan utisak.

Informer

“Mi smo sasvim jasno poručili: ako su oni koji su neposredno odgovorni za pronalaženje počinilaca i potpuno rasvetljavanje svih okolnosti u vezi sa ovim zločinom nesposobni ili to ne žele da učine, to ćemo učiniti mi. Dosad, čini mi se, nije iskazana spremnost da se profesionalno i punim kapacitetima radi na rasvetljavanju ovog zločina”, rekao je Ðurić

On smatra da ubice Olivera Ivanovića sigurno nisu imale cilj da ospokoje Srbe i učine nešto dobro državi.

– Klupko zlih namera će se otpetljati kako se budemo bližili pronalaženju odgovornih za ovaj zločin. Ovo jeste čin terorizma zato što je cilj napada bio sejanje straha među Srbima na KiM i destabilizacija. predsednikova poseta je jasna poruka svima onima koji misle da ovu situaicju mogu iskoristiti za to da tuđinska čizma kroči na sever KiM- navodi Ðurić.

Anel Grbović

Ponovio je i da ne vidi kako Beograd može da razgovara sa Prištinom o normalizaciji odnosa dok se ne načine krupni pomaci u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića.


– Mi smo postavili naše zahteve i oni su vrlo jasni – želimo da naši istražni organi budu uključeni u istragu i da se što pre otkriju ubice i motivi ovog zločina- zaključio je Ðurić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *