50.000 DINARA KAZNA, ZA VLASNIKE STANOVA U ZGRADI KOJA NIJE IZABRALA UPRAVNIKA

Gradsko veće donelo odluke od utvrđivanju minimalnih iznosa koje će vlasnici stanova, lokala i garaža morati da izdvajaju za tekuće, investiciono održavanje i profesionalne upravnike.

Donošenjem odluka o utvrđivanju minimalnog iznosa troškova tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrade, investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade, kućnom redu, ali i o minimalnom iznosu naknade za prinudno postavljenog profesionalnog upravnika, na teritoriji Grada Kraljeva Zakon o stanovanju i održavanju zgrada , koji je stupio na snagu prošle godine, konačno može da se primenjuje u celini.

Zakon je predvideo da lokalne samouprave, treba da donesu niz odluka iz svoje nadležnosti,  utvrde minimalne iznose za tekuće i investiciono održavanje, kućnom redu ali i iznoz za usluge profesionalnog upravnika za one stambene zajednice koje ne budu izabrale upravnika volontera iz svojih redova.

Vlasnici stanova i lokala, u zgradama bez lifta, za tekuće održavanje zajedničkih delova zgrade moraće  ubuduće mesečno da izdvajaju u zajedničku kasu 270,oo dinara, a u zgradama sa liftom 350,oo dinara. U pitanju su minimalni iznosi, a ukoliko se dogovore i reše da svoju zgradu dovedu u red u što kraćem roku, mogu opredeliti veće iznose od propisanih.

Vlasnici stanova i lokala u zgradama bez lifta za investiciono održavanje zajedničkih delova zgrade moraće da izdvajaju po kvadratnom metru stana od 3,01 do 7,54 dinara u zavisnosti od starosti zgrade odnosno u zgradama sa liftom od 2,32 do 5,80 dinara. Kompletan predlog cenovnika objavljujemo u nastavku.

Vlasnici stanova koji do sada (rok je istekao u decembru 2017. godine) nisu registrovali stambenu zajednicu i izabrali upravnika volontera iz svojih redova ili vođenje poverili profesionalnom upravniku, mogu uskoro očekivati kontrolu od strane komunalne policije, plaćanje kazne od 50.000 dinara i postavljanje prinudnog upravnika.

“Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ Kraljevo je potpuno spremno dočekalo Zakon i tokom 2017. godine stambenim zajednicama koje imaju ugovor sa ovim preduzećem pružalo je usluge tekućeg i investicionog održavanja i usluge svoja dva profesionalna upravnika. Broj sklopljenih ugovora se značajno uvećao u 2018. godini”, rekla je za Kraljevo Online Dragana Bikić, direktorka Javnog preduzeća “Gradsko stambeno” Kraljevo. Kako sa ovim preduzećem zaključiti ugovor i ostale dodatne informacije o svim aktivnostima možete dobiti na telefon 036.332.200 i na portalu preduzeća www.gskv.rs.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *