Raski.rs – Kraljevački i novopazarski srednjoškolci na takmičenju u preduzetničkim veštinama

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov, biće održano u sredu, 8. novembra, u čačanskom hotelu Livade, saznaje redakcija info portala Raski.rs.

Takmičenje će okupiti više od 100 učenika iz 24 srednje škole iz jugozapadne i centralne Srbije: Arilja, Batočine, Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Knića, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Lučana, Guče, Novog Pazara, Požege, Prijepolja, Svilajnca, Topole, Trstenika i Užica, kojima će biti postavljen  zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od po pet učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu u februaru u Beogradu, a pobednici na ovom nivou učestvovaće u “Poslovnom izazovu zapadnog Balkana” u Sarajevu tokom aprila 2018. godine, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili preduzetnički duh i povećali mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporta, UniCredit banka, Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Univerzitet Metropolitan.

redakcija Raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *