Raski.rs – Kuća svih kuća u Kraljevu

Povodom osam stotina godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, prošlog meseca, Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani” iz Kraljeva, u saradnji sa Istorijskim arhivom, Narodnim muzejem, Kulturnim centrom Ribnica, učestvovala je u organizaciji sedmodnevne manifestacije i velikog međunarodnog skupa „Srpska kraljevstva u srednjem veku“, saznaje info redakcija portala Raski.rs

Početkom oktobra ova biblioteka upriličila je manifestaciju „Kraljevi dani” i predavanja o književnom delu i istorijskoj ulozi Stefana Prvovenčanog koja su održali dr Maja Anđelković, dr Sanja Pajić i dr Radivoj Radić.

U saradnji sa Srpskom književnom zadrugom ova institucija objavila je novo divotizdanje Sabranih dela Stefana Prvovenčanog koje su priredili dr Ljiljana Juhas Georgievska i dr Tomislav Jovanović. Takođe, na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji će svečano biti otvoren 22. oktobra, Biblioteka „Stefan Prvovenčani“ predstaviće izložbu „Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji“, autorki Danke Spasojević i Ivane Hrenko. Ovi događaji povod su za razgovor sa Milojem Radovićem, upravnikom Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva.

“Biblioteka – kuća svih kuća, takvu mi gradimo u Kraljevu”, kaže Miloje Radović, upravnik Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani” .- partner je bibliotekama iz Liona, Banjaluke, iz Prilepa i Velikog Trnova.

redakcija Raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *