Raski.rs – Erdogan stiže u Novi Pazar

Dvojica predsednika će u Novi Pazar stići vrlo uskoro, gde će imati sastanke sa predsednicima osam opština i potpisivanje protokola o saradnji između Novog Pazara, Raške i Turske, saznaje info redakcija Raski.rs.

Takođe, u Novom Pazaru se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srbije.

Predsednici Vučić i Erdogan će najpre, u zgradi gradske uprave u Novom Pazaru, razgovarati sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim kolegama iz gradova i opština Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, najavljeno je iz Kabineta srpskog predsednika.

Prema protokolu iz Predsedništva Srbije, biće održana i ceremonija potpisivanja protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA).

Nakon ceremonije potpisivanja, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće glavnom ulicom Novog Pazara.

Ovo će, inače, biti druga poseta Erdogana Novom Pazaru. On je Novi Pazar posetio 2010. godine dok je bio premijer Turske.

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce. Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsednika, na kojem je laserom napisano: “Dobrodošli predsednici Erdogan i Vučić”.

redakcija Raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *