Raski.rs – Erdogan u poseti Srbiji

Erdogan stiže večeras u Srbiju, kao gost predsednika Aleksandra Vučića, saznaje info portal Raski.rs.

Biće smešten u hotelu “Hayat”, a takođe će imati i svećani doček u Palati “Srbija”, gde će obaviti i tet – a tet razgovor sa predsednikom Vučićem.

U sredu, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

Biće to druga Erdoganova poseta ovom gradu, centru Raške oblasti, koju Bošnjaci nazivaju Sandžak.

Prvi put Erdogan je boravio u Novom Pazaru 2011, kao premijer.

Novi Pazar okićen je crvenim i belim trakama, a na bilbordima je lik turskog predsednika.

Njegova poseta je dogovorena je na sastanku s Vučićem u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić je tom prilikom naglasio da će Erdoganova poseta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima – istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put – rekao je turski predsednik.

Sa turskim predsednikom, koji će u Srbiji boraviti 10. i 11.oktobra, doći i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora.

redakcija Raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *