Raski.rs – Još pre 20 godina odjavili, ali im opet stiže da plate porez

Poreska uprava Srbije je poslala rešenja o porezu na oružje i na hiljade adresa onih koji su ga odjavili, pa čak i onih koji više od 20 godina nemaju oružje, saznaje info redakcije Raski.rs

Jedan od njih je Radenko Radojković iz Kraljeva, koji je bio krajnje neprijatno iznenađen kada je dobio rešenje da plati porez za pištolj koji mu je ukraden iz kuće još 2010. godine.

– Policija je tada napravila zapisnik da više ne posedujem oružje i sledećih šest godina nisam dobijao ništa. Sada sam dobio rešenje da platim porez na nešto što nemam – kaže Radojković.

Kako smo nezvanično saznali, filijale poreske u Srbiji su ovih dana prepune ljudi koji dolaze da se žale. A najgore je što je jedini njihov odgovor koji su dobijali bio da podnesu žalbe.

– Građani bi morali da dobiju uverenje iz policijskih uprava u svom mestu i za to plate taksu od 1.000 dinara, a za žalbu Poreskoj taksa je 400 dinara. Kako je utvrđeno da je reč o propustu, građani koji su odbili rešenja treba da podnesu zahtev u svojim filijalama da bi se storniralo rešenje da ne poseduju oružje. Onda Poreska, od policijskih uprava, po službenoj dužnosti pribavlja potvrde i na taj način se rešenja stavljaju van snage – kaže izvor iz Poreske uprave.

Iz Poreske uprave kažu da su rešenja doneta na osnovu podataka sa stanjem na dan 31.12. 2016. godine, koje je MUP Srbije dostavio Poreskoj upravi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *