Raski.rs – Kraljevčanin u “Karnegi holu”

Dva dana pre Beogradske filharmonije u čuvenoj dvorani Karnegi hol u Njujorku 7. oktobra nastupiće pijanista Kraljevčanin Vladan Mijatović . Mladi umetnik održaće solo koncert, a prihod od prodatih ulaznica doniraće narodnim kuhinjama u Srbiji, saznaje info redakcija Raski.rs.

– Sviraću muziku sa svog novog albuma „Ornament“, na kojem se nalaze pesme u kojima dominiraju muzički ukrasi zastupljeni u našoj tradicionalnoj muzici. Stil koji krasi moje muziciranje je fuzija balkanske muzike, džeza i klasike. Kombinujem sve tri stvari kako bih prezentovao lični zvuk i stavio pečat na svoj muzički stil – kaže Mijatović, koji je prvi Kraljevčanin u istoriji koji će nastupiti u Karnegi holu

– Koncert organizuje Danijela Čeliković iz Njujorka i sav prihod od prodatih ulaznica ići će u humanitarne svrhe, za narodne kuhinje u Srbiji, jer u našoj zemlji još uvek veliki broj ljudi sebi ne može da obezbedi jedan obrok dnevno.

Vladan je rođen u Kraljevu, u poznatoj muzičkoj porodici. Otac Raco, stric Predrag i deda Mišo su vrsni instrumentalisti, dok sestra Vanja Mijatović uspešno gradi pevačku karijeru. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“. S briljantnim uspehom diplomirao je na konzervatorijumu „Rihard Štraus“ u Minhenu, gde je i magistrirao 2010. godine. Nastupao je u najprestižnijim dvoranama Evrope i sveta, a koncert u Karnegi holu imaće posebno mesto u njegovoj karijeri.

http://https://www.youtube.com/watch?v=BcOZW32FET8

Redakcija Raski.rs

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *