Raski.rs – Zidanje manastira Studenice

Redakcija kulture i umetnosti portala Raski.rs odabrala je da vam predstavi prelepu sliku naziva “Zidanje manastira Studenice”, koja prikazuje Velikog župana Stefana Nemanje, Svetog Simeona Mirotočivog, kada je završio prvu fazu gradnje Studenice 1996. godine.

Na slici je prikazana i Velika županija Ana.

Slika je delo slikara iz Kraljeva Dragana Raškov Miloševića rođenog 14.06.1971. Član je ULU “V.Marzik” iz Kraljeva od 2003. i od tada počinje njegova izlagačka karijera. Član je i slikarske grupe Barti iz Beograda. Imao je nekoliko kolektivnih izložbi, kako u zemlji tako i u inostranstvu i pet samostalnih izložbi : maj 2007 galerija “V.Marzik” Kraljevo , jun 2007 hol Doma Vojske Kraljevo i oktobar 2007 Raška (kulturni centar Gradac) , 2009 Pariz-Francuska (crkva Sv. Save), oktobar 2013 Kragujevac, novembar 2013 Kraljevo (Dom Vojske Srbije).
Dobitnik je nagrade plaketa Ivan Vučković za kvalitetno delo sa tematikom kulturne baštine 2008. za sliku “Vekovna molitva”, zatim nagrade “Majstorsko pismo” Kulturnog istoriskog centra “Srpsaka Kruna” , kao i priznanje  “Srpski Vitez” kulturnog istoriskog centra “Srpasaka Kruna”.
Jedan od osnivača likovne kolonije Rudno-Golija.
Živi i radi u Kraljevu.

Redakcija raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *