Raski.rs – EPS će morati da odpusti 700 radnika

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tražiće od Elektroprivrede Srbije (EPS) da izradi novu sistematizaciju radnih mesta kojom će broj zaposlenih biti smanjen do 700 radnika i to do kraja februara 2018., saznaje info redakcija Raski.rs

Kako info redakcija  Raski.rs još saznaje, smanjenje broja radnika u EPS-u biće glavna tema sasatanka šefa delegacije MMF-a za Srbiju Džejmsa Rufa i predstavnika EPS-a, direktor Milorada Grčića.

Suština je da je broj zaposlenih smanjen dobrovoljnim odlaskom, a ne ukidanjem nepotrebnih radnih mesta koja nisu povezana sa proizvodnjom.

“Tako je prema standardima MMF-a i dalje veliki broj zaposlenih u administarciji, što će morati da se koriguje i to ne stihijski, već sistematizacijom. Preporučeno je da se na taj način smanji broj ljudi za još najviše 700 i to do kraja februara 2018. godine”.

Sa misijom MMf-a trebalo bi da razgovara i direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović. To javno preduzeće nije ispunilo rokove za preuzete obaveze sa smanjenjem troškova poslovanja, kao i promenu organizacione strukture kompanije koja mora biti pojednostavljena.

Njemu će se, pored nezavršenih obaveza u vezi sa faktičkim odvajanjem transporta i distribucije gasa, zameriti i što nije prodao imovinu koja se ne koristi za obavljanje osnovne delatnosti.

Reč je, pre svega, o vlasništvu u Azotari i MSK, ali i u Fabrici keramike “Toza Marković”.

Info redakcija raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *