Kraljevo – Аerodrom Morava na teritoriji Kraljeva i Čačka

Kako predsednik Foruma privrednika grada Čačak Aleksandar Petronijević tvrdi, aerodrom Morava, koji pokriva teritoriju Čačka i Kraljeva je odlična lokacija, prvenstveno jer Srbija nije porvšinski pokrivena aerodromima, i zato što u gravitacionom području od 100 km ne postoji ni jedan drugi.

“Za puštanje ovog aerodroma postoji veliki interes. Sa druge strane kompanije Wizz air i Ryanair su poslale pisma zainteresovanosti gde bi relativno brzo, ako ne i odmah, po otvaranju uspostavile linije ka Instanbulu, Milanu, Berlinu, Minhenu i Parizu. Takođe aerodrom ima i velike kargo potencijale” rekao je Petronijević.

Industrijska zona koja se pravi na području Hipodroma pokazaće pravi potencijal uz prisustvo aerodroma. Evropska istraživanja pokazuju da 95 odsto privrednika smatra da je već sad od krucijalne važnosti blizina aerodroma njihovim objektima. Roba bi se brže i bolje transpotovala. Malina ubrana danas već bi uveče bila u nemačkim marketima i pijacama”, kako navodi Petronijević.

Pored postojeće infrastukture, vrlo male investicije su potrebne da bi se aktivirao aerodrom Morava, i time postao bolji od Niškog.

Takođe je velika zainteresovanost ljudi iz zapadne Evrope za zdravstveni turizam i približavanje Kopaonika, Vrnjačke banje, Zlatibora, Atomske banje, jer turiste ne zanimaju destinacije koje su od postojećeg aerodroma udaljene 200-300 km.

Redakcija raski.rs

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *