TV MELOS UVELA KRAGUJEVAČKI DNEVNIK, JER U TOM GRADU NE RADI NI JEDNA TELEVIZIJA

Dve nekada velike i moćne televizije iz Kragujevaca KANAL 9 i RTV KRAGUJEVAC, zbog lošeg poslovanja izgubile su dozvolu za emitovanje difuznog (zemaljskog) programa, pa je preduzimljivi vlasnik RTV MELOS Zoran Jovanović, na svom programu pokrenuo KRAGUJEVAČKI DNEVNIK.

Počev od 15. avgusta, Kragujevčani su u prilici da svakog radnog dana od 18:30 i 22:30, na programu TV MELOS, gledaju „Kragujevački dnevnik”. Pored zemaljskog emitovanja u digitalnom formatu preko predajnika na Jastrepcu, Goču i Ovčaru, TV MELOS u Kragujevcu se emituje na kanalu 506 kablovske mreže IPTV, ali i preko Oron telekoma, Beotel neta i youtube kanala.
Informativni program u kragujevačkom studiju RTV MELOS trenutno priprema sedmoro ljudi, a u planu je da ih bude najmanje 15.
”S obzirom da su obe gradske televizije, Kanal 9 i RTV Kragujevac, izgubile dozvolu za emitovanje difuznog programa, a novi konkurs treba da bude raspisan tek 2024. godine, smatrali smo da je ovom gradu neophodan informativni program”, kaže za RASKI.RS Zoran Jovanović, vlasnik TV „Melos” i dodaje da je i pre otvaranja studija u Kragujevcu, TV MELOS emitovala vesti iz Kragujevca u okviru svojih ostalih informativnih emisija.

“Kragujevčanima smo omogućili da mnogo toga saznaju o dešavanjima u njihovom gradu, a njihove reakcije su pozitivne, što saznajemo iz povratnih informacija. I ranije je bilo velikog pritiska iz okoline Kragujevca, gde nas gledaju preko obične antene, da pokrenemo ovako nešto, tako da smo uvideli da to ima smisla. Ljudi su oduševljeni našim dolaskom i svakodnevno nam se javljaju. Očekujemo da se pojavimo i na SBB-u, kako bismo bili kompletni, kaže Jovanović.

Osim dnevnika, do kraja septembra planira se i pokretanje jutarnjeg programa i nedeljnog popodneva iz studija u Kragujevcu, kao i emisija muzičko-zabavnog tipa.
Prvobitni programski koncept TV MELOS bio je muzički program, koji je pratio produkciju MELOS, međutim preduzimljivi vlasnik osetio je da je gledalište željno i informativnih sadržaja pa je pokrenio najpre Kraljevačku hroniku, a danas ova televizija priprema i emituje i ZLATIBORSKU HRONIKU, HRONIKU ZAPADNE SRBIJE i ŽUPSKU HRONIKU, a u perspektivi je da sve regionalne hronike uskoro pretoče u SRSKI DNEVNIK.

“Poslujemo pozitivno, trudimo se da budemo realni u informisanju, da kritikujemo kada treba, ali i da pohvalimo ako je nešto dobro”, kaže Zoran Jovanović, koji je tri decenije u ovom poslu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *