Tutin: SDP, SDA i SNS i zvanično u koaliciji

U Kući mira u Tutinu potpisani su sporazumi o saradnji i učešću u vlasti u toj opštini između Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije. SDA Sandžaka je isti sporazum potpisala i sa Srpskom naprednom strankom.

Na svečanosti je više puta istaknuto da je cilj vlasti koju od danas čine i SDP i SNS ekonomski napredak i razvoj Tutina kroz mnoge razvojne i infrastrukturne projekte te očuvanje mira i unapređenje međunacionalnih odnosa i saradnje.

Svečanosti povodom potpisivanja sporazuma ove tri političke partije prisustvovali su predstavnici opštinskih odbora Sandžačke demokratske partije iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina, predstavnci SDA Sandžaka i Srpske napredne stranke, predsednik IO SNS Darko Glišić i načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović.

Podsećamo da su predsednici SDA Sandžaka i SDP Sulejman Ugljanin i Nihad Hasanović potpisali 20. decembra prošle godine Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Jedna od 13 tačaka ovog dokumenta navodi da će ove dve stranke omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih.

Poštujući Deklaraciju, SDA Sandžaka je postala deo vlasti u Novom Pazaru, a pre toga SDP je postala deo vlasti u Sjenici.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *