Novi konkurs čeka skupštinsku odluku

Iako je od poništavanja konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar prošlo više od 30 dana, novi konkurs još uvek nije raspisan čime je probijen zakonski rok.

Naime, Komisija za izbor direktora je 3. jula konkurs proglasila neuspelim, a članom 45 Zakona o javnim preduzećima propisano je da se novi konkurs raspiše u roku od 30 dana od donošenja odluke o proglašavanju prethodnog neuspelim.

Međutim, našem radiju je u Komisiji rečeno “da će novi konkurs biti raspisan kada Skupština Novog Pazara donese odluku o tome i da on do sada nije raspisan jer lokalni parlament nije zasedao prethodnih mesec dana”.

Na prvobitni konkurs za izbor direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta prijavila su se tri kandidata.

Komisija je prijave radnika tog preduzeća Amira Šabaredžovića i bivšeg direktora Sportskog centra Novog Pazara Hamda Ukića odbacila zbog nepotpune dokumentacije, dok je tadašnji vršilac dužnosti direktora Saljahudin Muratović odustao od kandidature.

Zbog toga je konkurs proglašen neuspelim, a Skupština Novog Pazara je na sednici održanoj 4. jula, umesto Muratovića, za v.d. direktora postavila Muja Šaćirovića.

raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *